Какво е Аюрведа и как може да ни помогне? Ришите, древните мъдреци на Индия, получавали информация и инструкции по духовен път. Отдавайки се на съзерцание и медитация, виждали истината и извличали информация от Космоса.

Аюрведа е част от най-ценните писания, които човечеството притежава – известни като Веди (1500 год. преди Христа).

Аюрведа е не само древно учение за здравна профилактика и лечение, но и жизнена философия.

СЗО (световната здравна организация) я е признала за един от най-ефективните алтернативни методи за възстановяване на здравето. Тя следи за хармонията между ума, духа и тялото, които са еднакво важни за нея.

Аюрведа е стремеж към равновесие и баланс – да водим уравновесен живот в който няма крайности, а фрагментарността, разпокъсаността е много малка. Аюрведа на санскрит означака знание за живота или всекидневно живеене.

Две от четирите писания – Риг Веда и Атхарва Веда, дават подробна информация за лечението, хирургията и дълголетието.

Аюрведа е не само древно учение за здравна профилактика и лечение, но и жизнена философия.

СЗО (световната здравна организация) я е признала за един от най-ефективните алтернативни методи за възстановяване на здравето.

Аюрведа твърди, че нарушаването на природните закони, действието срещу цялата ни вътрешна мъдрост е причина за всички болести.

За да разберем мъдростта на Аюрведа, трябва да разберем природата на болестта. По произход болестта може да бъде физическа или кармична.

 

Физическите заболявания се причиняват от прекалена употреба на нашите сетива – неправилно хранене, несъобразямване с биоритъма на човешкото тяло, сезоните или възрастови особености.

От друга страна, кармичните заболявания са следствие на неправилните ни действия в този или някой предишен живот.

Аюрведа е стремеж към равновесие и баланс – да водим уравновесен живот в който няма крайности, а фрагментарността, разпокъсаността е много малка. Аюрведа на санскрит означака знание за живота или всекидневно живеене.

 

Тази медицинска система, която по своята природа е холистична, подчертава, че човекът е интегрално цяло от една страна и, че хората са едно цяло с природата, че ние сме интегрална част от Вселената и носим отговорност за нея.

Тя следи за хармонията между ума, духа и тялото, които са еднакво важни за нея.

 

Как лекува Аюрведа?

Според Ришите, от чистото Съзнание възниква звука ОМ. От него се раждат петте основни елемента. Тези пет елемента, в човешкото тяло приемат формата на трите доши или телесни принципа. Именно от тези доши се образува индивидуалния организъм – нашето Пракрити.

Всички функции в тялото се ръководят от тези три енергии или доши, наречени Вата, Пита и Кафа. Тяхното уникално присъствие във всеки човек определя неговата индивидуалност – физическа, психическа, духовна и емоционална.

Поддържането на този изначален баланс е пътят към нашето здраве.
Аюрведа рядко ликува симптомите, а премахва причината на заболяването – още една причина да е толкова ценна.

Когато балансът в нашето тяло се наруши поради нездравословно хранене, вредни навици или други външни фактори, се появява болестта. Чрез балансиране на енергиите и очистване от токсините, Аюрведа отключва собствените възстановителни процеси в организма.
Балансирането на дошите възстановява хармонията и здравето.

Аюрведа го постига чрез:

Какво лекува Аюрведа?

Лечебните методи и билковите препарати, прилагани в Аюрведа лекуват и подобряват състоянието или предпазват от усложнения при голяма част от заболяванията на съвременния човек:

Аюрведа е неоценим помощник на човека в процесите на подмладяването. То се извършва на физическо, умствено и духовно ниво.

  • На физическо ниво – подмладява клетката.
  • На умствено ниво – успокоява ума.
  • На духовно ниво – запазва радостта от мига.

Най-важният урок на Аюрведа е да научим, че по своята същност нашето здраве е в собствените ни ръце.

 

Древното знание на Аюрведа е запазено и днес. Подбрали сме за вас изключително ценни, оригинални и уникални Аюрведични продукти, внесени директно от Индия, от медицинските центрове по Аюрведа, които имат статута на официални лечебници.

 

Аюрведична натурална паста за зъби K.P.Namboodiri’s


K.P.Namboodiri’s Dantadhavanachoornam е най-популярната и уважавана марка за аюрведична козметика в Индия. Уважавана и предпочитана от ценителите в цял свят. Безценен дар от Аюрведа, почитан от поколения следващи традицията на древните ценности и абсолютната чистота. Легендарно име и марка, която вече 80 години работи за здрави, чисти и бели усмивки в цял свят.

Аюрведична натурална паста за зъби K.P.Namboodiri’s e 100% вегетарианска, билкова, без флуор.

Съдържа изцяло натурални природни продукти. Подходяща е за всички възрасти, за деца, бременни и кърмачки.

Натуралната паста за зъби K.P.Namboodiri’s е създадена на билкова основа и с натурални средства се бори ефективно срещу бактерии и всички известни проблеми и заболявания на зъбите и устата. Има силно противовъзпалителни, анти-септични и анти-бактериални свойства, за да предпазва от зъбни заболявания. Освен облекчаване на възпаления и зъбобол, предпазва от язви в устата и лош дъх. Заздравява зъбите и венците, като защитава от общите проблеми със зъбите.

 

Пастата НЕ съдържа: продукти с животински произход, синтетични и минерални масла, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти. Не съдържа флуорид.